Spenat och trattkantarellpaj med västerbottensost

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Mustig och smakrik paj på höstens godaste svamp.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • 100 g smör
  • 400 g bladspenat, förvälld
  • 3 dl mjölk
  • 3 rödlökar
  • 150 g västerbottensost
  • 5 dl trattkantareller
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl, salt och smör i en matberedare och kör i 6-7 sekunder till stora smulor.
    2. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna nästan format sig till en boll.
    3. Tryck samman degen, svep om plast och låt den vila i kylen i en timme innan den kavlas ut på lätt mjölat bord.
    4. Klä en form med degen och låt gärna lite deg hänga kvar över kanten under förgräddningen. Grädda i 10 minuter i 200 grader.
    5. Pressa bort överflödig vätska ur spenaten och sautera (fräs) den i smör tillsammans med rödlöken. Krydda med lite riven muskot samt salt och peppar. Lägg spenaten i pajskalet.
    6. Stek även svampen i smör och lägg den i pajskalet.
    7. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med lite salt och pappar. Häll smeten över fyllningen och grädda pajen i 35-40 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben