Spenatfylld rödtunga med forellrom

Serverar: 8 portioner

Genom att tillaga fisken i plastfilm får fisken fin rund form.

Ingredienser

  • 8 rödtungsfiléer (á 80 g)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Platfolie
  • Fyllning
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 100 g färsk spenat
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • ½ krm malen muskotnöt
  • Tillbehör
  • 50 g forellrom
  • 100 g färsk spenat
  • 1 tsk rapsolja
  • Instruktioner

    Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.Vänd ner spenaten mot slutet och smaka av med salt. peppar och muskot. Låt svalna. Banka ut rödtungan mellan plastfilm med en köttbankare eller botten av en kastrull. Bred ut spenatblandningen på fisken och rulla ihop från stjärt till huvud. Rulla in hårt i plastfolie till en smällkaramell. Häll lite vatten på botten av en vid kastrull. Lägg på en upp och nedvänd tallrik. Koka upp och lägg fiskrullarna ovanpå tallriken. Ångkoka under lock 10-12 min tills innertemperaturen är 56 grader. Låt rullarna kallna i plastfolien och lägg dem i kylen. Servering: Ta bort plastfolien och skär fiskrullarna i skivor. Garnera med forellrom och färsk spenat, vänd i olja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben