Spenatfylld spätta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

En god fiskgratäng, passar både till vardag och fest

Ingredienser

  • 500-600 g spätta
  • 500 g räkor utan skal
  • 250 g spenat, gärna bladspenat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1½ dl riven ost
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Tina upp fisk och spenat. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg fisken med skinnsidan upp. Salta och peppra. Fördela spenaten över filéerna och rulla ihop.Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    3. Blanda crème fraiche och nästan alla räkor. Spara lite räkor till garnering. Bred röran över fisken och strö över osten.
    4. Ställ formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 20 minuter.
    5. Garnera fisken med räkor, dill och citronskivor. Servera med pressad potatis eller kokt ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben