Spenatfylld spätta
Serverar:
4-5 portioner
Tid:
40 minuter
En god fiskgratäng, passar både till vardag och fest
Ingredienser
500-600 g spätta
500 g räkor utan skal
250 g spenat, gärna bladspenat
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 dl crème fraiche
1½ dl riven ost
Dill
Citron
Instruktioner
Tina upp fisk och spenat. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken med skinnsidan upp. Salta och peppra. Fördela spenaten över filéerna och rulla ihop.Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
Blanda crème fraiche och nästan alla räkor. Spara lite räkor till garnering. Bred röran över fisken och strö över osten.
Ställ formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 20 minuter.
Garnera fisken med räkor, dill och citronskivor. Servera med pressad potatis eller kokt ris
Liknande recept
Panerad Spätta med ljuvlig sås
4.3
4
4
Spätta med limeströssel
2
Stekt spätta med äppelcurry
4
Fiskfilé spätta, baconrullad
3.3
4
2
Kalasgod spätta i hummersås
4
45 min
4-6
3
Indonesisk spätta
4.8
2
4
Spenatfyllda pannkakor med bönsallad
1
Räkfylld spätta i citronsås
4
Spätta med banan
5
15 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!