Spenatpaj

Serverar: 4 portioner

Använd de magra alternativen till ingredienser så blir pajen ännu smalare. 400 kcal / port

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 50 g marg
  • 1 dl kesella mager
  • Fyllning
  • 1 pkt djupfryst bladspenat / babyspenat à 250 g
  • 200 g keso, mager
  • 3 ägg
  • 2 dl minimjölk eller lättmjölk
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar efter behag
  • Riven muskotnöt
  • ½ dl riven mager ost gärna lite lagrad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader, 25 - 30 minuter Tag fram spenaten för upptining.
    2. Gör pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut pajdegen i formen, nagga den i botten, förgrädda i 10 minuter.
    3. Krama ur vattnet ur spenaten, hacka den grovt, blanda i keson. Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök och kryddorna. Häll i spenatblandningen i pajskalet och häll över resterane. Strö över osten.
    4. Grädda tills äggstanningen är fast eller fått färg. Servera gärna sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyttigaste Grönsaken!
    Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben