Använd de magra alternativen till ingredienser så blir pajen ännu smalare.
400 kcal / port
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
50 g marg
1 dl kesella mager
Fyllning
1 pkt djupfryst bladspenat / babyspenat à 250 g
200 g keso, mager
3 ägg
2 dl minimjölk eller lättmjölk
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar efter behag
Riven muskotnöt
½ dl riven mager ost gärna lite lagrad
Instruktioner
- Ugn 200 grader, 25 - 30 minuter
Tag fram spenaten för upptining.
- Gör pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i formen, nagga den i botten, förgrädda i 10 minuter.
- Krama ur vattnet ur spenaten, hacka den grovt, blanda i keson. Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök och kryddorna. Häll i spenatblandningen i pajskalet och häll över resterane. Strö över osten.
- Grädda tills äggstanningen är fast eller fått färg.
Servera gärna sallad till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyttigaste Grönsaken!
Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...