Spenatpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Vacker paj i vitt, grönt och mustigt mörkbrunt. God också såklart.

Ingredienser

  • 200 g osötat rågbröd med hela korn
  • 300 g hackad färsk spenat
  • 3 ägg
  • 400 g färskost (tex philadelphia) eller kvarg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackade färska örtkryddor (tex persilja och gräslök)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Smula brödet och tryck ut det som ett pajskal i en springform. Förgrädda brödet mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter. Sänk ugnen till 200 grader.
    2. Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda med alla ingredienser till smeten utom gräddfilen. Smaka av med pepper och salt.
    3. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Stäng av ugnen och bred ut gräddfilen över pajen. Sätt tillbaka pajen i ugnen och låt stå tills gräddfilen stelnat, ca 5 minuter.
    4. Servera ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyttigaste Grönsaken!
    Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben