Vacker paj i vitt, grönt och mustigt mörkbrunt. God också såklart.
Ingredienser
200 g osötat rågbröd med hela korn
300 g hackad färsk spenat
3 ägg
400 g färskost (tex philadelphia) eller kvarg
2 vitlöksklyftor
2 msk hackade färska örtkryddor (tex persilja och gräslök)
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
3 dl gräddfil
Instruktioner
- Smula brödet och tryck ut det som ett pajskal i en springform.
Förgrädda brödet mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter. Sänk ugnen till 200 grader.
- Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda med alla ingredienser till smeten utom gräddfilen. Smaka av med pepper och salt.
- Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Stäng av ugnen och bred ut gräddfilen över pajen. Sätt tillbaka pajen i ugnen och låt stå tills gräddfilen stelnat, ca 5 minuter.
- Servera ljummen eller kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyttigaste Grönsaken!
Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...