Spenatpaj med äggstanning

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En väldigt god paj, som är komponerad av en gammal väns mamma.

Ingredienser

  • Deg
  • 3dl mjöl
  • 125g margarin
  • 4 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1-1,5 dl ost
  • Ca 1-2 dl hackad spenat
  • 140 g bacon
  • ca 200 g hela champinjoner
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Över- och undervärme.
    2. Arbeta ihop mjöl, margarin och vatten till en deg. Lägg degen i en fryspåse och platta ut degen i påsen och sätt in i frysen ca 15 min.
    3. Under tiden som degen är i frysen öppna champinjonburken och rinn av vätskan och stek dem sedan i en stekpanna, tills dem fått färg. Riv även osten och tina spenaten i micron.
    4. Ta nu ut degen i från frysen och baka ut den och klä sedan en osmord pajform väl. Nagga degen i mitten med en gaffel. Låt stå en stund innan du gräddar pajskalet i mitten av ugnen ca 10-15 min på 200 grader.
    5. Vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt sedan den rivna osten, spenaten, champinjonerna, salt och peppar. Blanda väl.
    6. Ta ut degen i från ugnen och häll över fyllningen.
    7. Täck ovansidan med bacon remsorna.
    8. Grädda i mitten av ugnen ca 30min.
    9. KLART!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben