Jämtländsk äggstanning

Serverar: 4 portioner

Äggstanning är lätt att tillaga...gott till rökt kött och rökt fisk...utmärkt som buffémat.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 8 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.
    2. Vispa ihop äggen i en bunke. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning.
    3. Häll blandningen i en välsmord brödform, som rymmer ca 1½ liter.
    4. Baka i ugnen tills äggstanningen har stelnat, ca 30 minuter. Kyl äggstanningen och skär den sedan i skivor.
    5. Servera gärna till lammfiol.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben