Spenatpannacotta med löjrom

Serverar: 4 portioner

Jättegott som förrätt!

Ingredienser

  • 2 små blad gelatin (Dr Oetker)
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad, förvälld spenat
  • 3/4 dl crème fraiche
  • Örtsalt
  • Lökpulver
  • Garnering
  • 1 burk löjrom
  • 1 knippa dillvippor
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta det från värmen.
    2. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Pressa vattnet ur spenaten. Rör ner spenat, crème fraiche, salt, peppar och lökpulver, smaka av. Häll smeten i 4 små glas. Låt stelna i kylen minst 4 tim.
    3. Garnera med löjrom och dillvippor precis innan serveringen. Bjud gärna en bit rostad bröd till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vivi39 9 januari 2014

    Jättegod förrätt! Lite annorlunda då Pannacotta oftast används som efterrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben