Spenatpannkakor med tomatkräm

Serverar: 4 portioner

De här pannkakorna har en tydlig smak av spenat. Vad passar då bättre än att fylla dem med en kräm på soltorkade tomater? Jättegott som en enkel lunch eller för de dagar du inte fixar mingel för vännerna. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

  • Spenatpannkakor
  • 2 dl bovetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 100 g färsk spenat
  • Salt
  • Kräm på soltorkade tomater
  • 1 burk vita bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Spenatpannkakor: Mixa ihop bovetemjöl, vatten, spenat och salt med hjälp av en stavmixer. Du ska få en riktigt lätt smet. Stek pannkakor av smeten i en het stekpanna. Lägg över på en tallrik och låt svalna något.
    2. Kräm på soltorkade tomater: Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Riv vitlöksklyftan och hacka tomaterna. Mixa ihop bönor, vitlök, soltorkade tomater, olivolja, vatten, salt och svartpeppar med hjälp av en stavmixer.
    3. Bred ut krämen över pannkakorna och rulla ihop. Skär eventuellt små stubbar och ställ på ett serveringsfat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben