Tonfisk i tomat

Serverar: 4 portioner

En läcker liten förrätt som också kan serveras på ett större smörgåsbord. Stora tomater väljer man till förrätten, små till smörgåsbordet. Oljan, från burkan, tar man med eller avstår ifrån alltefter smak och väljer också majonnäs med fler eller färre kalorier.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 stora tomater
  • Salt
  • peppar
  • 1 burk tonfisk
  • 1 tsk råriven gul lök eller 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven pepparrot
  • 8 pimientofyllda oliver
  • 1 msk finklippt dill
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • Garnering
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen, 8-10 minuter, och spola dem kalla.
    2. Skär ett lock av tomaterna, gröp ur dem och salta och peppra inuti.
    3. Mosa tonfisken och äggen fint med en gaffel och blanda den med tomatkräm, lök, pepparrot, skivade oliver, dill, majonnäs och gräddfil.
    4. Smaka av med salt och peppar och fyll blandningen i tomaterna.
    5. Lägg locket lite på sned över fyllningen och garnera med citron och dill.
    6. Ställ tomaterna kallt ungefär en halvtimme före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tonfisk
    Stekt tonfiskkotlett med grönsaker och tomatpesto4 personer Tomatpesto...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Pizza utan laktos!
    Idag finns många glutenfria livsmedel att få tag i. Men ändå sinar giv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben