Spett med pilgrimsmusslor och wasabisås

Serverar: 4 portioner

Kalorisnålt och gott med skaldjur.

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 12 pilgrimsmusslor
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 burk små gröna ärter (Findus petits pois i glasburk) ca 200 g
  • ½ dl crème fraiche
  • Wasabipulver eller- pasta (japansk pepparrot)
  • Salt
  • Lite finskuren chili
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt pilgrimsmusslorna rinna av på ett hushållspapper. Pressa lite citron över dem. Häll av vattnet från burkärterna, skölj och mixa dem med crème fraiche. Smaka av med wasabi och salt.
    2. Värm grillen och trä upp 3 musslor på varje spett och grilla alla tillsammans på en gång i ca 2 minuter. Lägg riset på tallrikar och spetten över. Dekorera med flisor av chili, citronskalsfnas och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben