Sprängda kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Sprängd betyder här rimmad som i sin tur betyder saltad. Ett gammalt sätt att tillaga fågel, and mm. Går lika bra med kyckling, köttet blir fantastiskt mört

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk salt
  • 1 liter vatten
  • Att pensla med
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • Instruktioner

    Koka saltlake av vattnet och saltet. Låt kallna Lägg i kycklingfileerna och låt ligga minst 5-6 timmar, eller över natten. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop olivolja och fond. Torka av kycklingen och lägg dem på ett smort ugnsfast fat. Pensla med oljeblandningen sätt in i ugnen och stek i 35-45 minuter. Skyn blir en smakrik bas till såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben