Spröda julkakor

Ser så spröda och goda ut!

Ingredienser

  • 100 g svenskt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör och vetemjöl till en grynig massa. TIllsätt gräddfil. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 minuter.
    2. Kavla ut degen tunt på ett lätt mjölat bakbord. Kavla i lite socker mot slutet. Ta ut figurer med pepparkaksformar. Lägg kakorna på bakplåtspapper.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 225°, ca 5 minuter eller tills de fått läcker guldgul färg och känns spröda. Ta bort kakorna från plåten och låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben