Spunnet socker

Du kan även köpa färdigt spunnet socker hos en konditor.

Ingredienser

  • 1 kg socker
  • 50 g glykos (köps på apotek)
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    Koka väl, skumma, pensla kanterna med vatten för att motverka kristallisering. Koka till 154°C, prova i iskallt vatten om du inte har termometer, provet ska bli hårt men vara som genomskinligt glas, inte gulbrunt. Avbryt uppvärmningen genom att ställa kastrullen i kallt vatten några sekunder. Doppa en björkkvistvisp eller avklippt ballongvisp i sockret och sväng hastigt över två kvastskaft mellan ett par stolar. Täck golvet väl med tidningar eller smörpapper först. Och för allt i världen, bränn dig inte, socker är ruskigt varmt! Det här kräver litet övning och teknik, men vi önskar dig verkligen lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben