Squashsoppa med gravad lax

Serverar: 1 portioner

Snabblagad soppa som både värmer och mättar. Receptet är för en person, men det är enkelt att göra mer.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1 liten morot
  • 1 bit squash, ca 150 g
  • 1 medelstor kokt potatis
  • 1 msk olivolja
  • 3/4 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 dl babyspenat
  • Tillbehör
  • 1 skiva, ca 50 g, gravad lax
  • 1 tsk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala moroten och skär den i små tärningar. Skär squashen i små tärningar. Skala potatisen och skär den i bitar.
    2. Fräs löken och moroten i oljan ca 3 minuter. Tillsätt squashen och fräs ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs 1 minut. Lägg i potatisen, tillsätt hälften av vattnet och sjud ca 10 minuter.
    3. Mixa soppan grovt direkt i kastrullen med stavmixer. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Lägg i spenaten och koka ca 1 minut.
    4. Dela laxskivan i 3-4 bitar och lägg dem i soppan precis före servering. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben