Squashsoppa med saffran

Serverar: 4 portioner

Underbart välsmakande!

Ingredienser

  • 2-3 squash(zuccini)
  • 1 msk matfett/olja
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 l grönsaksbuljong, 2 tärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Vitt bröd, skuret i kuber
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • Olja
  • 1 röd paprika
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och skär squashen i cm- breda halvmånar. Smält matfett i en kastrull och rör ner saffranet. Tillsätt squashen och blanda om noga. Häll på buljongen och koka squashen mjuk. Mosa till en slät pure i mixer eller matberedare. Töm tillbaka i kastrullen, tillsätt vinet och koka upp. Blanda äggula och grädde och rör ner i soppan. Låt sedan sjuda men inte koka. Smaka av!
    2. Värm olja i en stekpanna tillsätt den hackade vitlöken och stek brödkuberna gyllenbruna. Servera soppan med brödet och paprikan skuren i tärningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben