Stark kycklingwok

Serverar: 2 portioner

God kycklingwok, snabb och enkel att laga. Kan läggas i mer piri-piri, om man gillar ännu starkare mat.

Ingredienser

  • 3 st Kycklingfiléer tärnade i tärningstora bitar
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 4 msk stark chilisås
  • 1 burk sweet & soursås 450g
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk stark ketchup
  • 1 st hackad röd piripiri (ca 5cm lång)
  • 1 st hackad grön piripiri (ca 5cm lång
  • 1 nypa Timjan
  • 0,5 st finhackad rödlök
  • 0,5 dl matlagningsgrädde 4-5%
  • 8 droppar pressad citronjuice
  • 1 msk margarin eller olja
  • Tillbehör
  • 1 knippe sallad
  • 4 dl ris
  • Instruktioner

    1. Hacka kycklingfiléerna i jämna tärningsbitar. 2. Värm upp wokpannan och stek filéerna sedan tillsammans med margarinet. 3. Hacka vitlök, rödlök och piripirin och lägg sedan i woken då kycklingen är färdig stekt. 4. Låt woka en stund och häll sedan i sweet & sour såsen, chilisåsen, grädden, senapen, timjan, pressade citronen och ketchupen. 5. Låt småputtra på svag värme och servera sedan med sallad och ris.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben