Stark lins- och kikärtssallad med mandeldressing

Serverar: 4 portioner

Styrka möter sötma i denna nyttiga och goda sallad.

Ingredienser

  • 1 dl kikärter
  • 1 nypa havssalt
  • 1 dl gröna linser
  • 2 gröna chilifrukter, strimlade och urkärnade
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk kumminfrön
  • 1 tsk havssalt
  • 1 gul lök, skivad
  • 200 g grönkål, grovhackad
  • 100 g spenat, grovhackad
  • 1 dl dadlar, grovhackade
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 2 kvisttomater, finhackade
  • 3 msk kallpressad olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Mandeldressing
  • ½ dl grovt malda mandlar (blötlagda över natten och sköljda)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 1 nypa sweet paprikapulver
  • 1 nypa havssalt
  • ½ dl kallpressad olivolja
  • Instruktioner

    1. Blötlägg kikärterna i dubbelmängd vatten och en nypa havssalt ca 10 timmar. Skölj och koka i nytt vatten ca 1 timme eller tills ärterna blivit lagom mjuka. Skölj linserna och koka med dubbel mängd vatten i ca 25 minuter.
    2. Blanda chili, fänkål, kummin och havssalt. Blanda lök, grönkål, spenat, dadlar, granatäppelkärnor, tomater, olivolja och äppelcidervinäger. Blanda ihop allt med linser och kikärter.
    3. Rosta de malda mandlarna (valfritt) 2-3 minuter i en torr stekpanna på medelvärme. Blanda mandlarna med resten av ingredienserna till dressingen och servera till salladen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben