Starka tomatsoppan

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En helt ljuvlig tomatsoppa som totalt ändrade min uppfattning om att tomatsoppa var något trist och smaklöst. Kan vara en smakrik förrätt eller en värmande rätt en kulen dag...

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 400 g hela tomater (1 burk)
  • 4 dl vatten
  • 2½ dl laga lätt eller matlagningsgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl färsk eller fryst basilika
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • Smaka av med salt
  • Instruktioner

    1. Skala & hacka löken, fräs den i smöret i en kastrull. Klipp ner tomater, häll på vatten och laga lätt (matlagningsgrädde). Lägg i buljongtärningarna och pressa i vitlöken. Låt soppan koka några minuter, häll i cayennepeppar. Grovhacka basilikan och tillsätt i soppan, smaka av med salt och låt sjuda ihop.
    2. Servera med en god baguette & njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (3)

    steffo 15 juni 2010

    En fråga, blir det inte mer smak om man låter vitlöken och basilikan fräsa med från början? Menar att man grovhackar vitlöken när den ska fräsas och på slutet mixar man soppan så det inte är bitar av vitlöken kvar. Kommer nog testa denna.

    mzankianka 19 februari 2011

    FY FARAO SÅ GOTT! Alla måste testa den här! Hackade i en färsk chili för att få lite extra smak; gott om man gillar extra styrka.

    Malintillebogren 10 oktober 2011

    Familjens favoritsoppa! Vi brukar mixa soppan slät och lägga i kokt pasta på slutet! Barnen älskar den!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben