Stefan Karlssons smörstekta rödtunga med pepparglaserade morötter samt apelsinsås.

Serverar: 4 portioner

Fisk är gott i alla de former

Ingredienser

  • 4 st rödtunga, dubbelfiléer
  • 1 st apelsin, saften samt rivet skal
  • 1 st scharlottenlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 75 g smör, normalsaltat
  • 2 droppar apelsinolja
  • salt
  • peppar
  • 24 st morötter, små skalade
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • sallad ellert örter till garnering
  • Instruktioner

    Vik filéerna till ett paket. Salta och peppra. Stek några minuter på varje sida. Lägg det gula från apelsinskalet samt hackad scharlottenlök i en kastrull med smör. Låt fräsa utan att ta färg. Slå på vatten, vinäger och saften från apelsinen. Låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter. Mixa såsen slät. Tillsätt smöret och apelsinoljan. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Värm dem sedan i smör i en kastrull. Smaka av med svartpeppar och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben