Stefan Karlssons smörstekta rödtunga med pepparglaserade morötter samt apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod.

Ingredienser

  • 4 rödtunga, dubbelfile'er
  • 1 apelsin, saften samt rivet skal
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 75 g smör normalsaltat
  • 2 droppar olja
  • Salt
  • Peppar
  • 24 små skalade morötter
  • Svartpeppar,grovmalen
  • Sallad , eller örter till garnering
  • Instruktioner

    Vik fiskfiléerna till ett paket. Salta och peppra. Stek några minuter på varje sida. Lägg det gula från apelsinskalet samt hackad schalottenlök i en kastrull med smör. Låt fräsa utan att ta färg. Slå på vatten, vinäger och saften från apelsinen. Låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter. Mixa såsen slät. Tillsätt smöret och oljan. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Värm dem sedan i smör i en kastrull. Smaka av med svartpeppar och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben