Stekt fetaost med rödlök och persilja

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Åt detta på en grekisk restaurang och blev så förtjust så jag gjorde det själv hemma. Enkelt och gott. Kan ätas som förrätt, ensamrätt eller som en del av en buffé.

Ingredienser

  • 150 g fetaost, ej mager
  • 1 rödlök
  • Persilja
  • Smör och raps eller olivolja
  • Balsamicosyrup
  • Tillbehör
  • Svarta oliver
  • Nystekt svamp
  • Instruktioner

    1. Skiva rödlöken och mjukstek den i en blandning av smör och olja. Om man vill förstärka rödlökens naturliga sötma kan man tillsätta lite (söt)balsamvinäger vid slutet av stekningen - jag använder gärna en med smak av granatäpple. Lägg därefter en blandning av smör och olja i en het stekpanna och låt det bli riktigt varmt.
    2. Lägg i fetaosten i den varma pannan och låt det bli en riktig stekyta innan du vänder den. Hacka persiljan fint och strö den över fetaosten och vänd den sedan igen.
    3. Servera lök och fetaost varm tillsammans med till exempel extra balsamicosyrup, svarta oliver, nystekt svamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben