Stekt fisk med ansjovis

Serverar: 4 portioner

Frasig fisk med salt klick som du gör på ett kick!

Ingredienser

  • 800 g fiskfilé tex. sej, kolja eller torsk
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk + 1 msk smör till stekning
  • Tillbehör
  • 500 g potatis
  • 150 g färsk spenat
  • 2 ½ dl kesella
  • 1 liten burk ansjovisfilé, 55g
  • 1 liten rödlök
  • Salt
  • Knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Skär fiskfiléerna i jämntjocka bitar. Krydda dem runt om med 1 tsk salt. Vänd dem i vetemjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och vänd dem sist i ströbröd.
    3. Stek bitarna i 2 msk smör i en stekpanna på strax över medelvärme ca 3 minuter på varje sida, beroende på fiskens tjocklek.
    4. Låt ansjovisen rinna av. Hacka den och blanda med kesella och ½ finhackad rödlök.
    5. Stek potatisen i 1 msk smör ca 2 minuter, blanda ner spenat och 2 krm salt. Strimla den andra halvan av rödlöken och strö över den.
    6. Servera fisken med varm potatis- och spenatblandning och en klick ansjovisröra. Knäckebröd är gott till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben