Frasig fisk med salt klick som du gör på ett kick!
Ingredienser
800 g fiskfilé tex. sej, kolja eller torsk
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk + 1 msk smör till stekning
Tillbehör
500 g potatis
150 g färsk spenat
2 ½ dl kesella
1 liten burk ansjovisfilé, 55g
1 liten rödlök
Salt
Knäckebröd
Instruktioner
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Skär fiskfiléerna i jämntjocka bitar. Krydda dem runt om med 1 tsk salt. Vänd dem i vetemjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och vänd dem sist i ströbröd.
Stek bitarna i 2 msk smör i en stekpanna på strax över medelvärme ca 3 minuter på varje sida, beroende på fiskens tjocklek.
Låt ansjovisen rinna av. Hacka den och blanda med kesella och ½ finhackad rödlök.
Stek potatisen i 1 msk smör ca 2 minuter, blanda ner spenat och 2 krm salt. Strimla den andra halvan av rödlöken och strö över den.
Servera fisken med varm potatis- och spenatblandning och en klick ansjovisröra. Knäckebröd är gott till.