Stekt fläsk med löksås

Serverar: 4 portioner

Klassiker...jag gillar knaperstekt fläsk med svål...tillsammans med krämig löksås och kokt potatis såklart.

Ingredienser

  • 400 g rimmat sidfläsk, gärna med svål
  • 2 st gul lökar
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • ½ tsk soja
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg.
    2. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken under omrörning.
    3. Låt såsen koka på svag värme i ca 10 min. Tillsätt sojan och smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Fläsket: Stek fläsket med svål i lite smör i omgångar. Ju längre stektid, desto knaprigare fläsk.
    5. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.
    6. Servera med kokt potatis och löksås.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    berggrenskan 27 februari 2009

    Alltid lika gott, en riktig klassiker

    LiveWire 15 augusti 2010

    Gjorde detta igår och hela familjen tyckte det var supergott!!! Enkelt att göra var det också! Klar femma från mig!

    annelieberggren 28 mars 2011

    Detta blir vår middag i dag, klart godaste husmans, ger en 5:a

    EKC6150 26 april 2012

    Husmanskost är väl nästan lite underskattat nuförtiden. Det här är ju jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben