Stekt lax med olivpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En rätt jag rekommenerar. Bra rätt för glutenallergier!

Ingredienser

  • 600 gr lax med skinn
  • 4- 5 msk olivolja
  • några bitar soltorkade tomater
  • 4-6 skaldade potatiser i bitar eller klyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8-10 basilika blad
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • några tunt hyvlade skivor parmensanost
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Lägg torkade tomatbitar i blöt 20-30min.Koka potatisen och ånga av den väl. Skiva scharlottenlök och vitlök. Skär laxen i potionsbitar. Skär några skåror i skinnet med vass kniv. Hetta upp hälften av oljan i panna med lock. Lägg fisken med skinnsidan neråt, salta och peppra och stek i ca 10 min, de sista 5 med lock. Fräs under tiden i en annan panna potatis, scharlottenlök, vitlök sant avrunnen och finskuren tomat i resten av oljan. Krydda med salt, peppar, och basilika och blanda ner i oliverna. Servera med laxen. Toppa med osten och ev mer basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben