Stekt ost

Serverar: 6 portioner

Du som tycker om ost i alla formerkommer att älska detta.

Ingredienser

  • 12 st ostskivor av haoumi
  • 3 msk vetemjöl
  • 3-4 msk jordnötsolja
  • Tillbehör
  • 1-2 nypor grovmalen svartpeppar
  • 1 msk finhackad slätbladig persilja
  • 2 st citroner
  • Instruktioner

    1. Vänd varje ostskiva lite lätt i mjöl och skaka av dem. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Lägg i hälften av skivorna.
    2. Stek tills skivorna har fått en gyllenbrun färg och krispiga kanter. Vänd och stek på andra sidan. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
    3. Häll lite mer olja i pannan och upprepa proceduren med resten av osten när oljan är het. Dela citronerna i klyftor.
    4. Lägg över på ett uppläggningsfat och strö över lite svartpeppar och persilja. Garnera med citronklyftor.
    5. Tips: Det går bra med andra ostar som kasseri eller kefalotiri.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NicolinaZ 18 juni 2008

    Låter bra, även om halloumi stekt utan mjöl och i lite olivolja också funkar fint! Gärna stekt eller grillad parika till!

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben