Du som tycker om ost i alla formerkommer att älska detta.
Ingredienser
12 st ostskivor av haoumi
3 msk vetemjöl
3-4 msk jordnötsolja
Tillbehör
1-2 nypor grovmalen svartpeppar
1 msk finhackad slätbladig persilja
2 st citroner
Instruktioner
- Vänd varje ostskiva lite lätt i mjöl och skaka av dem.
Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Lägg i hälften av skivorna.
- Stek tills skivorna har fått en gyllenbrun färg och krispiga kanter. Vänd och stek på andra sidan. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
- Häll lite mer olja i pannan och upprepa proceduren med resten av osten när oljan är het. Dela citronerna i klyftor.
- Lägg över på ett uppläggningsfat och strö över lite svartpeppar och persilja. Garnera med citronklyftor.
- Tips:
Det går bra med andra ostar som kasseri eller kefalotiri.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Pasta carbonara
En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...
Potatismos
Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...
Låter bra, även om halloumi stekt utan mjöl och i lite olivolja också funkar fint! Gärna stekt eller grillad parika till!