Stekt ris med bacon.

Serverar: 4-6 portioner

Risotto med thailändska influenser

Ingredienser

  • 2 pkt bacon klippt i små bitar
  • 4 vitlöksklyftor delat i bitar
  • 4-8 salladslökar
  • 3-6 citrongräs (färska inte inlagda) finhackade
  • 1 msk farinsocker
  • 15 dl kokt ris
  • 1-2 msk ostronsås
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk sesamolja
  • Sås att droppa över när man äter
  • ½ dl ljus soja
  • 2 salladslökar finskurna på diagonalen
  • ½ stor röd chili finskuren på diagonalen
  • Instruktioner

    Stek baconen tillsammans med vitlöksbitarna. När baconen börjar bli klara, häll i salladslöken och citrongräset och stek tills det är klart. Tillsätt farinsockret, ostronsåsen, buljongen och sesamoljan. Blanda ner det kokta riset, klart! Servera med stekt ägg i strimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben