Stekt ris med köttfärs

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god thaimat

Ingredienser

  • 6 dl kokt ris
  • 2 msk jordnötsolja
  • 4 stora ägg, lätt vispade
  • 650 g köttfärs
  • 1 stor gul lök, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl frysta ärtor
  • 3 msk ljus soya
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset i en stor kastrull med saltat vatten i 15 minuter, tills det är mjuka. Häll av vatten, skölj riset med kokhett vatten och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp en wokpanna så att oljan fördelas och värms upp. Häll ner äggvispet och tillaga under oavbruten omrörning i 50-60 sekunder tills ägget stelnat. Lägg över äggröran i en skål och ställ den åt sidan.
    3. Lägg ner köttfärsen i pannan finfördela den med en träsked under tillagningen och woka i 4-5 minuter tills färsen är jämn brynt blanda ner lök, vitlök och ärtor och woka i ytterligare 3-4 minuter.
    4. Tillsätt ris, soya, socker och äggröran och fräs under avbruten omrörning i 1-2 minuter tills allt blivit genomvarm. Servera med räkchips.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben