Stekt ris med skinka (Khao Phad Mou Ham)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En annorlunda sätt att tillreda ris.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 skivor kokt skinka, tärnade
  • 4 koppar (450 g) kokt ris
  • 4 msk ärter, kokta
  • 1 msk sojasås
  • Peppar
  • 1 ägg, uppvispat
  • Garnering
  • 1 gurka, skivad
  • 6 knipplökar
  • Instruktioner

    Bryn vitlöken i oljan. Tillsätt skinkan och sautera i några minuter. Öka värmen. Tillsätt riset och fortsätt sautera. Rör ned ärterna, sojan och peppar. Tag ur hälften av innehållet ur pannan. Häll ägget i den resterande blandningen och blanda väl. Lägg sedan tillbaka halva blandningen i pannan och rör ihop. Servera på en stor tallrik, garnerat med gurkskivor och knipplök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben