Stekt vitkål med bacon och sylt

Serverar: 1-5 portioner

Tid: 30 minuter

Är du less på pizzasallad och kåldolmar etc. och har för mycket kål så det tar kål på dig så kan detta recept funka bra och är gott och eget recept. Kryddmängd beror på hur mycket kål man har, smaka av.

Ingredienser

  • 1 st kål, ett litet huvud eller det som finns
  • olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • finmalen svartpeppar
  • lökkrydda
  • salladskrydda
  • örtagårdskrydda
  • mexikansk kryddmix (nåt med chili, paprika, cayenne)
  • Instruktioner

    1. Skär kålen i strimlor 2 cm eller mindre. Lägg all kål i en stor kastrull med vatten och lock och koka kålen med lite salt tills den blir ganska mjuk. Töm kålen med ett durkslag och låt rinna av helt. Lägg kålen i en stor stekpanna med lite olja och bryn den så det blir lite tuggmotstånd. Krydda valfri mängd av nämnda kryddor ovan och häll på vinägern, rör om och stek en minut till.
    2. Tillsätt ev. en skvätt grädde och eller riven ost på kålen mot slutet, men absolut inget måste.
    3. Serveras med stekt bacon och lingonsylt eller en köttbit eller köttbullar som tillbehör, komplement eller ersättning till t.ex. potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben