Stekta ägg (citronkyssar)

Serverar: 40 portioner

Tid: 30 minuter

Roligt och gott godis, precis som det ska vara!

Ingredienser

  • 4–5 dl florsocker
  • 1 äggvita, medelstor
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm cedro (citronolja)
  • Till dekoration
  • Gula nonstop
  • Instruktioner

    1. Blanda florsocker, äggvita, citron och cedro i en bunke. Blanda väl, gärna med elvisp på låg hastighet. Om massan känns för lös, tillsätt lite mer florsocker – är den för fast, späd med en droppe vatten.
    2. Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper till pastiller stora som en enkrona. Gör dem gärna i lite oregelbunden form (som stekta ägg). Tryck fast en nonstop på varje pastill innan smeten stelnat.
    3. Låt torka i rumstemperatur, gärna över natten. Förvara svalt i en tät burk, med smörpapper mellan lagren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben