Stevies räkmums med ris

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

Cognac är inte en nödvändighet i rätten, men för smakens skull kan man slå i en matsked medan såsen med grönsakerna puttrar. Om man väljer att steka räkorna snabbt, kan man göra en liten grop i risbalen och lägga räkor i den, och därefter slå såsen över. Om man är allergisk mot räkor kan man ta stekta kycklingfilébitar i stället!

Ingredienser

  • 500 g skalade räkor (storlek 70-90)
  • 1 fin färsk purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl knorr köttbulljong
  • 1 msk Cognac (vid önskemål men ej tvång)
  • Smör eller margarin (ej olja)
  • Curry (styrka efter eget behag)
  • Instruktioner

    1. Jasmin ris kokas efter anvisning med buljongtärning i vattnet.
    2. Skölj och skiva porjolöken, rengör paprikorna och skär dem i mindre bitar. Lägg smör/margarin i pannan och stek paprikorna till de blir lite mjuka, innan du lägger i porjolöken. Krydda grönsakerna med curry medan du steker dem, och du får en underbar doft i köket.
    3. Häll grädde och buljong i stekpanna och låt sjuda på svag värme, men det skall ej koka. Vänd räkorna snabbt i en stekpanna med smör, eller lägg dem i stekpannan med grönsakerna ca 1 minut före servering.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    EsthonianAngel 9 oktober 2011

    Her kan Du finde dejlige recepter på God mad og selv lägge ind Dine recepter fra DK!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben