Cognac är inte en nödvändighet i rätten, men för smakens skull kan man slå i en matsked medan såsen med grönsakerna puttrar.
Om man väljer att steka räkorna snabbt, kan man göra en liten grop i risbalen och lägga räkor i den, och därefter slå såsen över. Om man är allergisk mot räkor kan man ta stekta kycklingfilébitar i stället!
Ingredienser
500 g skalade räkor (storlek 70-90)
1 fin färsk purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
3 dl matlagningsgrädde
3 dl knorr köttbulljong
1 msk Cognac (vid önskemål men ej tvång)
Smör eller margarin (ej olja)
Curry (styrka efter eget behag)
Instruktioner
- Jasmin ris kokas efter anvisning med buljongtärning i vattnet.
- Skölj och skiva porjolöken, rengör paprikorna och skär dem i mindre bitar. Lägg smör/margarin i pannan och stek paprikorna till de blir lite mjuka, innan du lägger i porjolöken. Krydda grönsakerna med curry medan du steker dem, och du får en underbar doft i köket.
- Häll grädde och buljong i stekpanna och låt sjuda på svag värme, men det skall ej koka. Vänd räkorna snabbt i en stekpanna med smör, eller lägg dem i stekpannan med grönsakerna ca 1 minut före servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Her kan Du finde dejlige recepter på God mad og selv lägge ind Dine recepter fra DK!