Sticky vegokött med ingefära

Vill du ha något riktigt saftigt att tugga på så är det här rätten för dig. Uppskattas även av de mest inbitna köttätarna. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 500 g valfritt vegokött, t ex Oumph, Anammas filéer, sojabitar eller fast tofu
  • Glaze
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk sojasås
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk senapspulver
  • Instruktioner

    1. Lägg ner vegoköttet i en plastpåse. Blanda ihop samtliga ingredienser till glazen. Häll ner hälften av glazen i plastpåsen och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter.
    2. Stek nu det marinerade vegoköttet tills det får fint med färg. När det är klart vänder du ner resten av glazen så att allt vegokött täcks på nytt. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben