Stigs Torskgryta

Serverar: 4 portioner

God, enkel och festlig fiskgryta!

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Persilja
  • Vitlök
  • Instruktioner

    Hacka tomaterna och strimla purjolöken. Fräs det i smör i en gryta. Strö över vetemjöl, rör om och häll i vin, crème fraiche, grädde samt buljongtärningen och pressad vitlök. Låt puttra ett par minuter. Skär fisken i i mindre bitar. Blanda ner den och klippt persilja. Låt fisken bli färdig, det tar ett par minuter. Man kan byta ut vinet mot vatten. Servera med pressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben