Stigs kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt lättlagad gryta och mycket smakrik. Hela middagen lagat i en gryta.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liten gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 burk, 295 g Campbells champinjonsoppa
  • 1 burk, 295 g Campbells kycklingsoppa
  • 2 morötter
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl ris
  • 1 msk worchestersås
  • salt
  • peppar
  • 5 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och champinjoner. Fräs det i en stor ugnssäker gryta med en klick smör. Pressa i vitlöken. Häll i sopporna med vatten och slanta morötterna. I med crème fraichen worchestersåsen och riset. Låt sjuda 5 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. I fall du har stora kycklingfiléer så dela dom mitt itu. Salta och peppra ordentligt gärna med någon grillkrydda och klappa in kryddorna i filéerna. Lägg i filéerna i grytan och tryck ner dom i såsen. Sätt in grytan i ugnen med locket på i en timme. Ta ut grytan och skär igenom en filé. Den ska vara klar i köttsaften. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben