Stora blåbärsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket goda och krispiga muffins som med fördel görs i muffinsplåt.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär eller andra bär
  • 2 dl mjölk eller fil
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och bär i en skål.
    3. Vispa ner mjölk eller fil i det smälta smöret och sedan ägget. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna.
    4. Fördela smeten, nästan upp till kanten, i pappersformar placerade i fördjupningarna i en muffinsplåt, i stora pappersformar eller i väl smord muffinsplåt.
    5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (1)

    Judith 17 april 2009

    Jättegoda!! Jag använde också gräddfil, och det gick prima. Ska helt klart göra dom igen nångång :)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben