Strimlad fläskfilé med kokos, thaigrönsaker och svart råris

Serverar: 2 portioner

Syrran och jag satt och tittade igenom en massa recept och funderade på vad vi skulle äta nu när det bara var hon och jag. Detta gjorde vi och gör det nu ofta även till resten av familjen.

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 brk kokosmjölk, lågfettsvarianten
  • 1 röd strimlad paprika
  • 2 salladslökar
  • 1/2 msk kycklingfond
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 krm fisksås
  • 1 pressad vitlök
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • Salt
  • 2,5 tsk röd currypasta
  • 100 g svart råris (okokt)
  • 1 påse thaigrönsaker ( ICA har färska på påse)
  • 1 nypa färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka råriset efter instruktionen på påsen. Strimla sedan fläskfilén och bryn den i oljan i en panna.
    2. Tillsätt kokosmjölk, strimlad paprika, strimlad salladslök, fonden, chilipeppar, fisksås, ingefära och röd currypasta och låt alltsammans puttra ca 5 minuter.
    3. Tillsätt sedan pressad vitlök och smaka av med salt och eventuellt mer currypasta om du vill. Häll till sist ner halva påsen med thaigrönsaker och vänd runt i ca 2 minuter tills allt är genomvarmt.
    4. Servera med det svarta råriset och garnera med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben