Strimlad oxfilé med senapssås

Serverar: 4 portioner

Oxfiléns alltid magra och möra kött är ett lika välkommet inslag som säkert kort vid festliga sammankomster. Senap, lök och persilja ger här köttet sting och must innan det snabbt bryns i pannan.

Ingredienser

  • 400 - 500 g oxfilé
  • 4 äggulor
  • 4 tsk fransk , osötad senap
  • 4 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 4 msk hackad lök
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Skär oxfilén i lillfingerstora strimlor. Lägg sedan strimlorna i en skål.
    2. Tillsätt äggulor, senap, salt, svartpeppar, lök och persilja. Rör om väl och låt det hela stå och dra i ca 10 minuter.
    3. Bryn matfettet i en stor stekpanna. Lägg i köttet och stek det hastigt tills det har fått brun färg. Lägg inte i för mycket kött åt gången eftersom det då bildas för mycket vätska i pannan och köttet snarare kokas än steks. Servera köttet genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben