Strimmelgryta på fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Rätten går snabbt att göra. Så gott med strimlad fläskfilé och med kryddor som sambal och ingefära. Wokgrönsaker och jasminris gör rätten fulländad.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • Olja eller smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl farinsocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk sambal oelek el chiliflakes
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk vinäger
  • ¾ msk potatismjöl
  • Servering
  • Wokgrönsaker
  • 200 g valfri svamp
  • 1 msk sesamfrön
  • Kokt ris, gärna jasminris
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och bryn det i olja eller smör. Salta och peppra. Tillsätt sockret och låt det smälta.
    2. Tillsätt vatten, soja, ketchup, sambal oelek, ingefära och vinäger och koka upp. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör nr det i grytan. Låt grytan få ett uppkok.
    3. Tillaga wokgrönsakerna enl anv på förp. Stek svampen och vänd ner i grönsakerna. Strö sesamfrön över grytan och servera med grönsakerna och kokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben