Strömming à la snigel

Strömming i ugnen med smör, vitlök och persilja.

Ingredienser

  • ca 3/4 kg orensad eller 500 g rensad strömming
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • persilja
  • ca 75 g smör
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Rensa, bena och skölj strömmingen. Låt den rinna av. Salta strömmingen på köttsidan och strö över citronpeppar. Rulla ihop strömmingarna med köttsidan utåt och lägg dem tätt i en smord eldfast form. Finhacka persiljan. Blanda smör, persilja och pressad vitlök och fördela över strömmingen. Grädda i ugn 200 grader, ca 20 minuter. Servera omedelbart med varm baguette.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben