Strömming melba

Serverar: 10-12 portioner

Melba på kökspråk betyder helt enkelt bröd. Här vilar strömmingen på ett knaprigt sådant som toppas med en pickles som även fungerar fint till rökt fisk eller kött.

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfiléer
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 dl skånsk senap
  • 2 msk whiskey (kan uteslutas)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 10 skivor tunt skuret vitt bröd
  • Smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Pickles
  • 3 fänkål 600-700g
  • 1 gurka
  • 2 dl socker
  • 2 dl ättikssprit 12%
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med pickles. Skär fänkålen och gurkan tunt. Koka upp socker, ättikssprit och vatten. Tillsätt fänkålen och koka 1 minut. Tillsätt gurkan och koka ytterligare en minut. Ta från värmen och låt svalna.
    2. Blanda pepparrot med senap och whiskey. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner. Fördela senapsblandningen på och lägg ihop filéerna två och två.
    3. Blanda mjöl och ströbröd med salt och peppar, vänd filéerna i mjölblandningen. Stek samtidigt brödskivorna gyllenbruna i smör eller rosta dem.
    4. Servera strömmingen på bröden och toppa med pickles.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben