Strömmingsflundra som passar gott till potatismos eller kall på knäckebröd.
Ingredienser
20 strömmingsfiléer
1 tsk salt
1 tsk grovkrossad svartpeppar
4 msk klippt dill eller klippt persilja
Smör
Ca 2 dl ströbröd
Instruktioner
Lägg ströbröd, salt och svartpeppar i en djup tallrik. Skölj filéerna och låt dem rinna av.
Lägg smörpapper på arbetsbänken. Doppa 10 strömmingsfiléer med skinnsidan i ströbrödsblandningen och lägg med brödsidan nedåt på smörpapperet. Salta och peppra filéerna.
Lägg en smörklick på de 10 filéerna och dill eller persilja.
Krydda de andra 10 filéerna och doppa dem i ströbrödsblandningen. Lägg dem ovanpå de andra med skinnsidan upp.
Stek flundrorna på svag värme i smör. Vänd och stek andra sidan. Servera potatismos till eller ät dem kalla.