Strömmingsflundra med kaviar och persilja

Serverar: 4 portioner

En rätt som äts om strömmingen är billig, barnens "faverit"fisk i min familj Receptet är korrigerat i ingrediensrutan, ca har ändrats till Ca och versaler är i vissa fall utbytta till gemener

Ingredienser

  • Ca 20 strömmingsfiléer
  • 1 kruka färsk persilja eller 1 påse fryst
  • Ca 2 dl ströbröd
  • Ca 1 msk salt
  • ½-1 tub kaviar
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Börja med att låta strömmingsfiléerna rumstempereras. Under tiden så kan Du passa på att klippa den färska persiljan i små bitar samt göra i ordning paneringen på en tallrik.
    2. Lägg upp filéerna med skinnsidan nedåt på en bricka eller liknande och sortera gärna ihop dem två och två i ungefär lika stora filéer. Det underlättar lite om dem är jämnstora.
    3. Tryck sedan ut en sträng kaviar längs med ryggraden på "köttsidan" och strö över lite persilja. Lägg en filé över kaviaren och persiljan. Panera filéerna och lägg upp på brickan igen.
    4. Sätt stekpannan på spisen klicka i valfritt matfett och börja stek.
    5. Serveras tillsammans med persiljekryddat potatismos, lingonsylt och knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben