Strömmingsflundror med rödvin-rödlök-smör

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

En helt fantastisk strömmingsrätt! har inte kunnat hitta den i något tidigare publicerat recept. Vi brukar servera dessa strömmingsflundror tillsammans med ett grönt potatismos. En knippa broccoli kokas tillsammans med potatisen och vispas ned i moset.

Ingredienser

  • 1 stor rödlök
  • 1 ½ dl rödvin
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 20 strömmingsfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl fint rågmjöl
  • ½ dl hackad persilja eller dill
  • 20 droppar worcestershire-sås
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till stekning
  • Smör
  • 1 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • ¼ dl ättikssprit
  • ½ färsk gurka
  • 2 msk hackad persilja
  • 1-3 msk riven färsk pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, inte allt för fint, lägg den i en kastrull och häll på vinet. Låt allt vin sakta koka in på svag värme, låt kallna.
    2. Rör ner löken i det rumstempererade smöret.
    3. Lägg ut strömmingen med skinnsidan neråt på saltat underlag, skärbräda eller arbetsbänk, salta och peppra på insidan, lägg på lite hackad persilja, två droppar worcestershire-sås och en klick av rödlökssmöret på hälften av strömmingarna. Para ihop resten av strömmingen till strömmingsflundror, nu med skinnsidan uppåt!
    4. Vänd flundrorna i ströbröd blandat med rågmjöl och stek dem sakta i smör.
    5. Skala och skiva gurkan i tunna skivor. Blanda ättikslagen och häll den över gurkan , smaksätt med riven pepparrot, tänk på att pepparrot kan vara stark, men det är meningen att gurkan skall få lite ”sting”.
    6. Servera strömmingen tillsammans med gurkan och ett gott potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 29 april 2009

    Det här var gott. Men jag trodde det skulle smakat mer av rödlöksröran och worcestershire-såsen. Ändå så tog jag mer än två droppar på varje. Så det ska jag öka mer nästa gång. Det blir fler gånger nämligen..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben