Strömmingslåda med ansjovis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smakrikt,

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • ½ gul lök
  • 125 g ansjovisfilé
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ½ msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör / margarin
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 200 grader. * Skölj strömmingen och låt den rinna av. * Skala löken och finhacka den. * Hacka ansjovisfiléerna. * Blanda lök. ansjovis, gräslök, dill, grädde, crème fraiche, tomatpuré, salt och peppar i en bunke. * Vänd ner strömmingen. * Smörjen ugnssäker form eller 4 portionsformar med hälften av fettet, * Rulla filéerna en och en med skinnsidan utåt och lägg i formen/formarna. * Slå över resten av såsen. * Klicka resten av fettet ovanpå. * Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter, beroende på formens storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    lenajeanette 5 mars 2008

    Den här lådan var verkligen god! Lika god dagen efter att äta kall eller värma igen. Den kommmer jag göra fler gånger! Lenajeanette

    Eva-Kristina 25 maj 2009

    Med nyryckt strömming var denna "låda" verkligen god.

    Berntisak 22 december 2011

    Den goodaste strömmingslådda ever tyche..... n´Bernt i Tomta Roslagens Famn

    rajakumar 7 november 2012

    Detta var det godaste jag ätit på länge.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben