Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Smakrikt,
* Sätt ugnen på 200 grader. * Skölj strömmingen och låt den rinna av. * Skala löken och finhacka den. * Hacka ansjovisfiléerna. * Blanda lök. ansjovis, gräslök, dill, grädde, crème fraiche, tomatpuré, salt och peppar i en bunke. * Vänd ner strömmingen. * Smörjen ugnssäker form eller 4 portionsformar med hälften av fettet, * Rulla filéerna en och en med skinnsidan utåt och lägg i formen/formarna. * Slå över resten av såsen. * Klicka resten av fettet ovanpå. * Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter, beroende på formens storlek.
Den här lådan var verkligen god! Lika god dagen efter att äta kall eller värma igen. Den kommmer jag göra fler gånger! Lenajeanette
Med nyryckt strömming var denna "låda" verkligen god.
Den goodaste strömmingslådda ever tyche..... n´Bernt i Tomta Roslagens Famn
Detta var det godaste jag ätit på länge.