Strömmingslåda med ansjovis och färska örter

Serverar: 4 portioner

En riktigt somrig strömmingslåda med goda smaker.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis, 1 burk
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 50 g smör
  • 3 msk finmortlat grovt knäckebröd
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Kokt färskpotatis
  • Rädisor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en ansjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
    3. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäcksmulet och häll det brynta smöret över fisken. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Servera med kokt färskpotatis och rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben