Strömmingslåda med senapssås

Gott också som ensamrätt med potatismos till.

Ingredienser

  • Smör till formen
  • Ströbröd
  • 500 g rensad strömming
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 knippa finklippt dill
  • Senapssås
  • 1 dl senap
  • 1 dl socker
  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • 2 dl matolja
  • 1 äggula
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smöra och bröa en eldfast form. Lägg strömmingen med skinnsidan uppåt på en skärbräda, krydda med salt, peppar och lite dill. Rulla ihop med köttsidan ut och lägg rullarna tätt i formen.
    2. Rör samman senap och socker, tillsätt vitvinsvinäger. Rör i oljan, äggulan och sist det som är kvar av dillen. Häll såsen över strömmingen och strö sist över ströbröd. Grädda i 200 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben