Studarompesö (Skånsk oxsvanssoppa)

Serverar: 4 portioner

Jättegott! Liten skånsk ordlista: Stud/stut = oxe Rompa = svans Sö = soppa

Ingredienser

  • 500 g oxsvans i bitar
  • 8 dl vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Salt efter smak
  • 3 morötter, medelstora
  • ½ vitkålshuvud, medelstort
  • 1 purjo, medelstor
  • Potatis
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn oxsvansen väl. Tryckkoka den i 45 min. tillsammans med kryddorna.
    2. Medan man rensar köttet från benen ska grönsakerna koka utan tryck i buljongen.
    3. Potatisen blir bäst om den kokar i egen gryta. Blanda alla ingredienserna och låt dem stå och upphettas. Smaka av med salt och späd om så behövs.
    4. Servera kavring & herrgårdsost som tilltugg.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben