Stuvad blomkål

Tid: 30 minuter

Gott till stekt falukorv.

Ingredienser

  • 500-750 g blomkål
  • 0,5 tsk salt till
  • 5 dl vatten
  • Stuvning
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 1 msk margarin eller smör
  • Salt
  • Peppar
  • Muskotnöt
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Bryt blomkålen i buketter och skär stock och späda blad i små bitar. Mät och koka upp vatten. Lägg i kålen som nätt och jämnt ska täckas av vattnet. Tillsätt salt. Koka kålen mjuk under lock. Häll av spadet och låt kålen rinna av, annars blir stuvningen för tunn.
    2. Stuvningen: Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar, ev också lite riven muskotnöt. Lägg i den avrunna kålen och värm stuvningen. Häll upp den och klipp över persilja.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    sirkkaullgren 26 februari 2013

    Mycket god recept jag lagar den ofta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben