Stuvad potatis och isterband

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Sambons favoritmat!

Ingredienser

  • 4 st småländska isterband
  • 10-12 kokta potatisar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk fint skuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl. Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning. Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
    2. När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna. Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min. När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
    3. Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben